България отново разгроми Германия с 3-0

Националите ни вече са на 1/2 финал на Евро 2015

България отново разгроми Германия с 3-0
Автор: Илия Лазаров

Българският национален отбор по волейбол отново разгроми Германия с 3-0 и се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол. Националите ни доминираха във всеки компонент от играта и заслужено се поздравиха с победата

Столичната зала „Арена Армеец“ за пореден път бе врящ котел, пълен с български фенове, които ентусиазирано подкрепяха любимците си.

Националите ни започнаха много уверено и това си пролича още в първите моменти на мача. Те методично разиграваха и успешно завършваха атаките си. Благодарение на страхотна блокада и разнообразни атаки, българите натрупаха няколко точки преднина и спечелиха първия гейм с 25-19.

Втората част беше доста по-оспорвана и вървеше точка за точка, но в края нашите показаха здрави нерви и я взеха с 25-23.

Усетили, че няма какво да губят, германците започнаха силно третия гейм и дори поведоха с 11-6. Националите ни обаче бързо се съвзеха и изравниха до 13-13. До края на гейма имаше напрегнати моменти, но в крайна сметка българите спечелиха и него с 25-23 и така затвориха мача. 

Над всички отново бе капитанът Владимир Николов. Благодарение на безспорната си класа и огромен опит, Николов бе водещата сила в нашия отбор. Той завърши с точка множество атаки, участваше в редица успешни блокади и постоянно затрудняваше противника със своите сервиси. Напълно заслужено публиката често скандираше името му.

Виктор Йосифов се отчете с важни блокади и мощни атаки, а Тодор Алексиев също изнесе силен мач и бе много стабилен във важните моменти. 

Дори треньорът на германците Витал Хейнен призна превъзходството на националите и ни пожела да стигнем до финала.

След края на мача певицата Нели Петкова, волейболистите ни и невероятната публика заедно изпяха националния химн. Това бе най-добрият завършек на една наистина незабравима вечер, която всички съпреживяхме с волейболния ни отбор.   

Коментари: 0