България подобрява условията за германския бизнес, увери Марияна Николова

Вицепремиерът е представила предимствата и бизнес възможностите, които България предлага

България подобрява условията за германския бизнес, увери Марияна Николова

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Германският бизнес е водещ партньор на България. Полагаме усилия за подобряване на възможностите и условията за привличането на нови германски инвестиции. Това каза заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова днес, по време на четвъртото издание на международното изложение „Управление на инвестициите“, което се провежда във Франкфурт на Майн.

Тя е уверила парламентарния държавен секретар към Федералното министерство на икономическото сътрудничество и развитие Норберт Бартле, че запазването на това партньорство е сред приоритетите на София.

Вицепремиерът също така е представила предимствата и бизнес възможностите, които България предлага. В изказването си тя е подчертала макроикономическата и финансова стабилност у нас, квалифицираната работна ръка, както и „гъвкавата данъчна политика, изразяваща се в най-ниските данъчни ставки и оперативни разходи в Европейския съюз“.

Николова е разговаряла и с д-р Мартин Вормс, държавен секретар в Министерството на финансите на провинция Хесен. Тя е отбеляза, че усилията на българското правителство са насочени към създаване на все по-атрактивни условия за привличане на чуждестранните инвеститори, включително чрез предприемане на мерки за облекчаване на административните процедури и подобряване на бизнес климата. „Високо ценим партньорството с Хесен, което генерира реална добавена стойност към цялостното българско-германско сътрудничество“, е споделила вицепремиерът, цитирана от пресцентъра на Министерския съвет.
Коментари: 0