България се бори мъжки, но загуби от Франция с 2-3

Националите ни не издържаха на напрежението и се огънаха пред трудния съперник

България се бори мъжки, но загуби от Франция с 2-3
Автор: Илия Лазаров

Българският национален отбор по волейбол игра смело и се бори мъжки, в но крайна сметка не успя да победи Франция. Нашите момчета поведоха с 2-0 гейма, но допуснаха обрат и загубиха с 2-3. Така французите отиват на финал на Евроволей 2015, където ще се изправят срещу Словения, а ние ще играем в мача за третото място срещу Италия.

Още преди началото на първенството Франция бе сочена като фаворит за спечелването му. През тази година петлите са в серия от победи, спечелиха и Световната волейболна лига. Те са ни традиционно неудобен съперник.

Зала „Арена Армеец” отново бе пълна до краен предел, а феновете не спряха да подкрепят любимците си.

Българите започнаха мача вихрено и набързо поведоха с 8-3. Французите бяха сковани, неуверени и често ставаха жертва на стабилната ни блокада. Към края на гейма нашите реализираха още няколко важни точки и го затвориха с 25-18.

Във втората част французите се окопитиха и поведоха с 11-6. Българските национали обаче наваксаха изоставането и изравниха до 17-17. Впоследствие успяхме да поведем и драматично спечелихме гейма с 25-23.  

Третият гейм отново започна с предимство за Франция. След страхотни изяви в защита, българите изравниха до 10-10. Оттам нататък гейма вървеше точка за точка. Французите с хитрост измъкваха точките при някои разигравания, но и често грешаха от сервис. Краят на гейма беше инфарктен и в крайна сметка Франция го спечели с 26-24.

Окрилени от това французите стартираха силно в четвъртата част. Те водеха и при двете технически прекъсвания, но българските национали не се предадоха. Въпреки усилията на нашите, Франция отново натрупа преднина и спечели гейма с 25-21.

Така се стигна до пети, решителен гейм. Българските национали го започнаха силно и поведоха в резултата. Французите обаче успяха да изравнят до 5-5 и после да поведат с 8-6. Българите обаче се мобилизираха и изравниха до 10-10. Французите обаче отново успяха да поведат и в крайна сметка удържаха победата с 3-2.  

Най-стабилно за България тази игра Тодор Алексиев. Той отбеляза редица решителни точки и бе еднакво полезен както в атака, така и в защита. Капитанът Владимир Николов не бе на обичайното високо ниво, но все пак реализира ключови точки.

Теодор Тодоров бе истинска стена пред френските атаки и успешно блокираше дори и по-високите си противници от другата страна на мрежата. Николай Пенчев също игра със страхотно самочувствие и завърши някои много важни точки.

След края на мача капитанът Владимир Николов постъпи мъжки пое вината за загубата. "Играхме като равен с равен с най-силния отбор в света за тази година. Играхме много добре. За съжаление накрая не успях да забия 2 топки, които трябваше да забия. Искам да се извиня на всички фенове, че не се класирахме на финал. Не успяхме, заради мен."   

Коментари: 0