България спечели първия си мач в Берлин

Волейболистите ни надделяха над Финландия с 3:1

България спечели първия си мач в Берлин

България спечели първия си мач от Европейската олимпийска квалификация в Берлин. Волейнационалите ни срещнаха трудности в последните 2 гейма срещу състава на Финландия, но победиха с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22), предаде Kmeta.bg.

Финландците започнаха по-добре мача и поведоха с 8:5 на първата техническа пауза в откриващия гейм. Разликата се запази и на втората почивка, но след нея нашите волейболисти се окопитиха и изравниха – 16:16. Резултатът вървеше точка за точка до 27:27, когато благодарение на 2 чудесни сервиса на Николай Николов момчетата на Пламен Константинов спечелиха гейма – 29:27.

Българите бяха окрилени от драматичния си успех в първата част и поведоха в началото на втората. Разликата набъбна до до 4 точки за 10:6. Националите ни успяха да добавят още 2 точки към преднината си и се оттеглиха на втора техническа пауза при 16:10. „Суоми“ опитаха да вдигнат темпото и да намалят разликата, но вместо това изгубиха още точки. Така „трикольорите“ поведоха с 2:0 гейма след 25:15.

Третата част започна равностойно, но българите бяха близо до това да имат предимство от 2 точки на първото техническо прекъсване, но странно отсъждане на съдиите обърна резултата и така паузата дойде при 8:7. Проблеми в посрещането след нея отвориха разлика от 3 точки в полза на Финландия – 14:11. „Суоми“ продължиха да играят по-добре и разликата скочи до 5 точки, но момчетата на Пламен Константинов успяха да я намалят, а в последствие и да изравнят за 19:19. Ендшпилът на частта бе драматичен, като двата отбора разменяха неколкократно лидерството в третия гейм. Финландците обаче поведоха с 24:22. Първият геймбол бе спасен чрез добра атака през центъра на Виктор Йосифов, но вторият бе реализиран – 25:23 за Финландия.

Неуспехът в третата част доведе до активно начало на четвъртата за „лъвовете“, които поведоха с 4:0, но финландците изравниха при 10:10. След по-добра игра националите ни се оттеглиха на втората техническа пауза с предимство от 3 точки – 16:13. „Суоми“ отново доведоха резултата до равенство при 16:16. Отново българите излязоха напред при 20:18. Финландците опитаха да се спасят, но вместо ново изравняване се стигна до 4 мачбола за България – 24:20. Третият от тях бе реализиран и по този начин националите ни направиха първа крачка към Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Коментари: 0