България - втора по чистота на хотелите

Първото място е заето от словашките хотели, твърди проучване на Hotel.de

България - втора по чистота на хотелите
3866 ~ 1 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Чистотата е едно от основните изисквания за успешна туристическа индустрия. Според проучване на Hotel.de, най-чистите хотели са в Словения, България и Швейцария.

Словашките хотели са най-чистите в Европа и получават най-много точки в класацията. Клиентите са оценявали хотелите след напускането им по скала до 10 точки на германския сайт за резервации. Спрямо резултатите, собствениците на хотели в Словакия са особено добри в поддържането на стаите чисти. На второ място се нареждат българските хотели с 8.70 – само 5 стотни зад Словакия. Третото място е заето от Швейцария с 8.66 точки.

Според класацията, най-зле поддържани са хотелските стаи в Дания (7.73 т.), Норвегия (7.92 т.) и Великобритания (7.95 т.).

Седмото и осмото място в класацията за най-непочистени хотели заемат две наши съседни държави – Гърция и Турция. На последните места в топ 10 са класирани Швеция и Унгария. 

Проучването на платформата за резервации Hotel.de е базирано на два милиона рейтинги на хотели, дадени им от техни международни гости. 

Подкрепи Economic.bg