\"Панда\" придоби франчайза Office 1 Superstore за цял свят

Преговорите по сделката за придобиването на правата продължиха повече от 12 месеца

\
3989 ~ 1 мин. четене

Българската компания „Кооперация Панда” вече е единствен представител на марката Office 1 Superstore за целия свят. Сделката за придобиването на правата е финализирана на 20 февруари, съобщиха от дружеството, след като са водени преговори в продължение на повече от 12 месеца.

„Кооперация „Панда” оперира на българския пазар под марката Office 1 Superstore вече 20 години. Сега дружеството от главен франчайзополучател за България става единствен представител на марките Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International и Office 1 e-shop за целия свят.

„За нас тази сделка е важна част от стратегията ни за развитие,“ сподели председателят на "Кооперация Панда", Елка Каменова-Цанкова. „Радваме се, че за изминалите 20 години успяхме да покажем на какво сме способни и да докажем, че българска компания може да изпревари по всички показатели бизнеси от цял свят. Това ни кара да се чувстваме горди от постигнатото до тук и да гледаме с още по-голяма увереност към бъдещето", добави тя.

В краткосрочен план от „Панда“ смятат да се фокусират върху доизграждането и пълната автоматизация на нов и модерен складово-логистичен център в Равно поле, който трябва да заработи с пълен капацитет през третото тримесечие на тази година. Там ще могат да се поддържат значително по-големи наличности, като капацитетът на експедиция към клиенти ще се увеличи до 12 пъти. Това ще бъде и основното конкурентно предимство на новите собственици на марката Office 1 Superstore, не само на българския, но и на международните пазари.


Подкрепи Economic.bg