Българската „Перси“ инвестира близо 100 хил. лв. в модерна тестова база

Тя ще бъде с шумоизолиращо покритие, с увеличен капацитет на електроенергия и мощна климатична система за охлаждане

Българската „Перси“ инвестира близо 100 хил. лв. в модерна тестова база
1540 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Българският производител на висококачествени сървъри и компютърни системи "Перси" инвестира близо 100 000 лв. в нова модерна база в София, в която ще се тестват сървъри и компютри със специален софтуер.

"Не ни достигаше капацитет, защото задължително тестваме продуктите си 72 часа преди да ги предадем на клиентите си. С новата база се вдига капацитетът два пъти. Тя е с шумоизолиращо покритие, с увеличен капацитет на електроенергия и мощна климатична система за охлаждане. В нея се вкарват компютрите и сървърите и се тестват със специален софтуер", заяви изпълнителният директор на компанията Александър Соломахин.

Собственият бранд на "Перси" за компютърни и сървърни конфигурации "STINGER" предлага изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

Фирмата присъства повече от 29 години на пазара и за нея работят над 20 души. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.
Коментари: 0