Български продукти влизат в големи търговски вериги в Германия

Първият щанд ще е в Берлин

Български продукти влизат в големи търговски вериги в Германия
4250 ~ 1 мин. четене

Български щандове влизат в повечето големи германски търговски вериги през месец април. Кампанията се организира от Министерство на земеделието и храните. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на българския щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица“ - 2016 в град Берлин.  Той допълни, че първият такъв се предвижда да бъде именно в германската столица.

„Когато предоставяме качествени продукти и те са промотирани добре – активно и атрактивно, считаме, че всеки консуматор би отразил качеството на продуктите ни”, подчерта заместник-министър Грудев. Той уточни, че основният интерес на германските потребители е насочен към българското вино, но млякото и млечните продукти също са широко застъпени на немския пазар.

„Има специален интерес и към биологичното производство, плодове, зеленчуци, мед и традиционни месни специалитети с географско обозначение. Това са стоките, за които се договорихме, че ще бъдат промотирани”, каза още Васил Грудев и поясни, че на тези щандове традиционно ще присъстват и всички продукти, които са свързани с розата и розовото масло.

По думите му, именно чрез такъв тип промоционални кампании може да се събуди интересът към българските стоки и да се даде възможност родните продукти да присъстват в европейските вериги. „За нас е важно да дадем възможност на всички наши храни да станат популярни на пазара“, категоричен бе заместник-министърът на земеделието.

Подкрепи Economic.bg