Българският сателит BulgariaSat-1 ще излъчва от август

Всички системи работят нормално

Българският сателит BulgariaSat-1 ще излъчва от август
Изведеният от Булсатком и България Сат на 23 юни български геостационарен комуникационен сателит продължава активната си подготовка за пускане в редовна експлоатация. Официално е потвърдено, че всички системи на сателита работят нормално, съобщиха от компанията

Компанията планира да започне излъчване в началото на август. Сателитът ще осигурява директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони. Подходящ е за 4G LTE мрежа в 1800 MHz. 

Освен за телевизионни и комуникационни услуги, BulgariaSat-1 може да се използва при форсмажорни обстоятелства – аварии, в следствие на природни бедствия – земетресения, бури, наводнения, когато наземните мрежи не работят.

Партньори на компаниите за реализация на проекта са големите водещи банкови институции в света - Експортно-Импортната банка на САЩ, ЕБВР, Дойче Банк, Ситибанк, Райфайзенбанк и Сибанк.

Успешното изстрелване стана повод за България да се говори в международните медии, като споменаването на държавата е в над 370 материала в чуждестранни издания от цял свят, съобщават още от компанията.
Коментари: 0