БДЖ започна публично обсъждане на новия график на влаковете

Днес се е провела първата среща от поредица обсъждания, които „БДЖ-Пътнически превози” организира

БДЖ започна публично обсъждане на новия график на влаковете

Пламен Пешаров, управител на \"БДЖ-Пътнически превози\"

Снимка: БДЖ

В края на месец август ще бъдат обобщени всички получени становища, изпратени от местните власти
„БДЖ-Пътнически превози“ стартира своя проект „График за движение на влаковете за периода 2018/2019 г.”, който има за цел да събере мнения от заинтересованите страни относно графика за следващата година. Целта на железниците е чрез поредица от обществени обсъждания да бъде съставен „оптимизиран график в полза на клиентите на БДЖ“.

Днес се е провела първата среща от поредица обсъждания, които „БДЖ-Пътнически превози” организира, за да се постигне по-голяма информираност на обществеността относно изготвянето на максимално удобни и ефективни схеми за транспорт на пътници. В срещата взеха участие представители на областни и общински администрации, експерти от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална компания „Железопътна инфраструктура“, както и членове на Федерацията на научно-техническите съюзи.

В началото на срещата управителят на „БДЖ-Пътнически превози” Пламен Пешаров благодари на всички, които са се отзовали на поканата по повод представянето на проекта за новото разписание на влаковете. Пешаров заяви, че националният железопътен превозвач е отворен за диалог относно изискванията на общинските администрации. Управителят допълни, че стремежът на дружеството е насочен към оптимизиран график в полза на клиентите на БДЖ.

В края на месец август ще бъдат обобщени всички получени становища, изпратени от местните власти.
Коментари: 0