Bee Smart Technologies са седми в света в класирането на The Venture

Българският финалист продължава да се изкачва нагоре

Bee Smart Technologies са седми в света в класирането на The Venture
3752 ~ 2 мин. четене
Българските предприемачи от Bee Smart Technologies се изкачват с още едно място нагоре в класирането и вече са седми. Това показват резултатите от втората седмица на гласуване в надпреварата за проекти, които могат да променят света.

Bee Smart Technologies са получили близо 30% повече гласове в дните между 16 и 23 май, отколкото през първите седем дена от гласуването. Това показва, че все повече хора осъзнават важността на разработената от Bee Smart идея.

Те са създали софтуер, който позволява на пчеларите да следят състоянието на пчелите в кошера и да вземат своевременно мерки за справяне с евентуални проблеми. Намаляването на високата смъртност сред тези насекоми е една от най-сериозните задачи, които човечеството трябва да реши – без тях ще загубим 30% от храната, която слагаме на масата си.

Успешните първи две седмици на гласуване показват, че българският финалист действително притежава търсения потенциал да създаде позитивна промяна в света. The Venture подкрепя разбирането на новото поколение потребители, които вярват, че бизнесът трябва да бъде сила, която създава и работи в полза на доброто.

През изминалата седмица основателят на компанията Сергей Петров изказа амбиция българите да влязат в топ 5 на класирането и ако позитивната тенденция в гласуването се запази, тази цел е съвсем реалистична.

До края на конкурса остават по-малко от три седмици и всеки, който желае да помогне на Bee Smart Technologies да постигнат това, има възможност да гласува по веднъж през всяка от тях. За да научите повече за конкурса и да пуснете своя глас, посетете https://www.theventure.com/bg/en/finalists/bee-smart-technologies и фейсбук страницата на Chivas Regal.
Подкрепи Economic.bg