Белгийска компания купи „Суперхостинг.БГ“

Българското дружество ще запази мениджмънта и името си, под което работи в момента

Белгийска компания купи „Суперхостинг.БГ“

Снимка: Team.blue

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Белгийската дигитална компания Team.blue е придобила българската хостинг фирма „Суперхостинг.БГ“. Така местното дружество става част от група, присъстваща на 12 пазара и включваща 30 бранда.

„Това е важна стъпка за нас като компания, която ще ни позволи не само да разширим присъствието си в региона, но и да затвърдим София като дигиталния хъб на Балканите“, коментират управляващите партньори в българската компания в корпоративния блог. “В лицето на Team.blue виждаме не просто инвеститор, а партньор, който споделя ценностите ни за това как трябва да се развива браншът, така че да отговаря своевременно на клиентските изисквания, нуждите на бизнесите и бързото развитие на технологиите. Основна цел на присъединяването ни към групата е да превърнем офиса ни в София в регионален хъб за дигитални услуги в региона.“

„Суперхостинг.БГ“ ще продължи да се развива самостоятелно в България под сегашния си бранд, запазвайки мениджмънт и стратегията си за развитие.

„В „СуперХостинг.БГ“ винаги сме имали сериозни планове за разширяване на дейността ни в Югоизточна Европа, а Team.blue разполага с ресурса да ни помогне да направим това. С ръководството на европейската компания се познаваме отдавна, те споделят визията ни за развитието на дружеството и разчитат именно досегашният екип да продължи да осъществява тази визия“, посочва Методи Дреновски, управляващ партньор на българското дружество.

Повече от година фирмата присъства на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS. Планира се разширяване и в други страни на Балканския полуостров. Финансовият гръб на Team.blue ще позволи това да се случи с ускорени темпове и офисът на българското дружество в София да се наложи като регионален център за хостинг услуги, решения за изграждане на сайтове, електронна търговия и други аспекти на интернет бизнеса, пише в съобщението до медиите.

„С подкрепата на Team.blue имаме реални шансове да продължим позиционирането на София като дигитална столица на региона, привличайки предприемачески потенциал и енергия в области като електронната търговия, креативните бизнеси, дигиталния маркетинг, мобилните и уеб приложения“, споделя Любомир Русанов, също управляващ партньор на „СуперХостинг.БГ“.

Коментари: 0