Белгийските власти са предотвратили атентати в Брюксел

Терористичната мрежа е дестабилизирана

Белгийските власти са предотвратили атентати в Брюксел
3920 ~ 1 мин. четене

Белгийските власти обявиха, че благодарение на извършените в неделя обиски са предотвратили планирани атентати в Белгия, съобщава вестник L'Echo.

Според вестника планираните атентати са били насочени срещу различни места в Брюксел по същата схема като атаките в Париж.

Повдигнати са обвинения само срещу един заподозрян, властите са успели да подронят основите на изградената около терористите мрежа от помагачи, укрития и финансови източници, пише вестникът.

Въпреки че максималното ниво на тревога в Брюксел остава в сила, по време на разследването си властите са получили информация, според която терористичната мрежа е дестабилизирана. Разследването продължава, но сега то вече съсредоточено върху това да бъдат идентифицирани максимален брой членове от ядрото на мрежата.

Операцията на белгийските сили за сигурност стартира в неделя вечер, когато в няколко града бяха проведени спецакции. Бяха арестувани над 20 души, а Брюксел бе практически блокиран. Основният заподозрян Салах Абдеслам обаче така и не бе открит.

Подкрепи Economic.bg