Bitcoin премина $8 000 - за първи път от юли насам

Причината - редица новини,свързани с по-широкото възприемане на блокчейн

Bitcoin премина $8 000 - за първи път от юли насам

Снимка: Pixabay

1408 ~ 1 мин. четене
Bitcoin има чудовищна година. Криптовалутата поскъпна с повече от 3%, близо до $8 065 сутринта, на най-доброто си ниво от юли миналата година. 

Bitcoin вече набра 119% през 2019 г. и има пазарна капитализация от 142 млрд. долара, според CoinMarketCap.com.

Стартът на тази година за дигиталната валута е голям обрат спрямо 2018 г., когато стойността на Bitcoin се понижи до близо $3 000 - от близо 14 000 долара. През 2017 г. цената беше над $ 20 000.

Макар че има много теории за причината за възраждането на Bitcoin - например, защото мнозина я виждат като убежище срещу падащия пазар Мат Грийнспан, старши пазарен анализатор в eToro, казва, че причината за завръщането на криптовалутата е ясна.

"Има буквално десетки причини, поради които Bitcoin се издига точно сега, но важното нещо, което трябва да запомните, е основният двигател на това рали - увеличеното приемане", каза той пред Business Insider. 

В последните 24 часа Microsoft обяви, че ще работи с блокчейн за онлайн сигурността, приложението Spend разкри планове за въвеждане на криптоплащания до големите търговци на дребно, а HTC каза, че е изградила телефон за работа с Bitcoin.

Коментари: 0