Благотворителен бал на младежи събра над 5500 лв. за деца от 5 училища

Средствата ще са за кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища от област Бургас

Благотворителен бал на младежи събра над 5500 лв. за деца от 5 училища

Благотворителният коледен  бал на Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ събра дарения на стойност 5535 лв. Традиционното събитие организирано за VII-ма поредна година под мотото „Всички сме едно семейство“ обедини различни бизнес партньори, общественици, депутати, общински съветници, държавни администрации, младежи и симпатизанти на идеята.

Благотворителното събитие беше под патронажа на Областния управител на Област Бургас г-н Вълчо Чолаков и със съдействието на Български  Червен Кръст – Бургас. Коледният бал  на младите беше уважено от специалния им гост заместник министъра на младежта и спорта Ваня Колева. За 10 годишната история на организацията сдружението подари юбилейни плакети на заместник министър Ваня Колева, областния управител на Област Бургас Вълчо Чолаков, общественика Диана Йорданова и управителя на лаборатория „ЛИНА“ д-р Васил Костадинов.

“Хора с добри сърца има, доказахме го на благотворителната вечер. Обединявайки се за една обща кауза, свързана с помощ за децата на България е истинският знак в обществото, че трябва да се грижим за бъдещето на страната ни - младите хора! Една личност е личност, когато помага и дава пример, подавайки ръка и мислейки за следващите поколения в страната си - виждаме, че има много хора с добри сърца, разсъждавайки по този начин. Благодаря на всички за подкрепата, тази вечер цялата общественост заедно показахме, че в името на доброто можем да постигнем всичко!” каза Тодор Йосифов – национален председател на Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“.

В благотворителното събитие беше включен търг на 3 предмета: лимитирана серия на мъжка папийонка с юбилейното лого на НС „Младежки Глас” от Арт студио „Ros Valenti”, художествената реплика от Панагюрското съкровище и детска рисунка на Ралица Колева. Към общата сума се добавиха средствата по време на коледния базар и късметчета за всеки гост. Събраната сума от входа и от цялата вечер се използва на 100% за каузата.

През 2017 година събраните средства от коледния бал ще бъдат предоставени на Български  Червен Кръст – Бургас за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища от област Бургас. Средствата за образователната кауза се насочат към закупуване на манекени за сърдечен масаж и обдишване; ранички, оборудвани с бинтове, марли, триъгълни кърпи и всичко друго, необходимо за третиране на пострадал. Във всяко от училища ще бъде поставено специално изработено табло – как се оказва първа помощ с илюстративен материал.

Коментари: 0