BMW тества автомобилите си с Google Glass

До момента резултатите от пилотната програма са обещаващи

BMW тества автомобилите си с Google Glass

Автомобилният гигант BMW използва „умните“ очила на Google при тестовете на автомобилите си. Инженерите в завода в на компанията в Спартанбърг, Южна Калифорния носят Google Glass при тестовете на предсерийните автомобили, пише Gizmag. Идеята на пилотната програма е да се установи дали и как носимият компютър може да подобри контрола на качеството.

От BMW посочват, че писмените доклади и фотографиите са неадекватни средно при един от всеки четири случая. Компанията се надява, че използването на Google Glass ще позволи да се показва, а не да се казва, какво не е наред. До момента резултатите от пилотната програма са толкова обещаващи, че автопроизводителят дори планира да използва системата при финалното сглобяване на серийните коли.

Създаването на предсерийни автомобили дава възможност да се открият всякакви видове недостатъци, който не биха могли да се забележат преди старта на производството. Оценката на предсерийните коли изисква интензивна комуникация между инженерите, които тестват машините и тези, които са ги проектирали, тъй като те заедно трябва да установят дали при функционирането на колите има отклонения. Тази комуникация е сложна, тъй като проблемите често са неясни и трудни за обяснение.

Автомобили пред серийно производство са изключително важна част от съвременното автопроизводство. Колите, които най-напред добиват очертания под формата на дизайнерски концепции, а след това се превръщат във функциониращи прототипи, трябва да преодолеят множество трудности, преди да достигнат до пазара. Точно тук е мястото на предсерийните автомобили. Те са производствени прототипи, поставени в условия, подобни на тези при масово производство. Целта е да стане ясно дали биха могли надеждно и ефективно да се произвеждат на поточната линия. 

Коментари: 0