Boeing остана без поръчки през април

Заради проблемите със 737 Max

Boeing остана без поръчки през април
3008 ~ 1 мин. четене
През април Boeing няма нито една нова поръчка за самолет. Не само, че компанията няма поръчки за нито една от проблемните машини 737 MAX след спирането на полетите с този модел по целия свят заради технически проблем. Няма и нито един поръчан друг модел от 787 Dreamliner и 777, съобщи компанията.

Boeing съобщи по-рано за някои поръчки за другите самолети в края на март, дори след катастрофата на 10 март на самолет 737 Max на Етиопските авиолинии и последващото "приземяване" на този модел. 

На 15 март Lufthansa е поръчала 20 самолета, а British Airways - 18 от модела 777X на 22 март.

Но единствените поръчки, съобщени от Boeing за април, са счетоводни записи: Четири самолета 737 Max, които бяха продадени от Boeing Capital в миналото, са били прехвърлени на неидентифициран лизингодател миналия месец. Затова компанията не ги брои като нови поръчки. Вместо това, тя прекласифицира продажбите, които вече са отчетени през първото тримесечие.

Нито един от другите модели на Boeing изглежда няма проблеми от техническо или софтуерно естество, а авиокомпаниите не са съобщавали за проблеми с безопасността, освен при 737 Max. Но проблемите на 737 Max могат да бъдат причината, поради която авиокомпаниите се въздържат да поръчват и от останалите модели, коментира Филип Багли, водещ кредитен анализатор в сектора на транспорта на Standard & Poor's.
Коментари: 0