Бойко Борисов се самоизолира след положителната проба на Нанков

Бойко Борисов се самоизолира след положителната проба на Нанков

Снимка: Красимир Свраков

2750 ~ 1 мин. четене

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19.

Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Малко по-рано днес зам.-регионалния министър Николай Нанков, също във Facebook, обяви, че след направен днес PCR тест е получил положителен резултат за Covid-19. 

"Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам. Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!", написа той.

Подкрепи Economic.bg