Борисов оправда снимките и записа с успешното си управление

Премиерът каза, че президентът Румен Радев го следи лично с дрон

Борисов оправда снимките и записа с успешното си управление
7528 ~ 3 мин. четене

Причината последните седмици непрестанно да излизат различни компромати като записи и снимки с премиера Бойко Борисов е успешното му управление. Това заяви самият той по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, на който присъстваха депутатите и министрите от партията. По време на монолога на премиера често имаше ръкопляскания от партийците в залата.

Брифингът, продължил близо час, бе свикан, след като днес сайтът Афера.бг публикува снимки на премиера докато спи в спалнята си, както и изображения, за които той твърди, че са манипулирани и фалшификати, с пари и злато. Снимките се разпространиха скоростно в социалните мрежи и само добавиха допълнителен политически натиск след предишните няколко скандала - изтеклият запис с цинични думи срещу председателя на Народното събрание, комуникацията с Васил Божков и къщата за 1 милион на ПР-ката на Борисов.

„Ние сме жертва, ние не сме инициаторите на това. Чия друга спалня е интересната? Ма пускайте повече, даже не знам защо не са ме снимали гол“, каза той и добави, че не се разделя с пистолета си, който също присъстваше в днешните снимки като реквизит на нощното му шкафче.

Според Борисов това са манипулации заради успешните проекти, които той движи успешно, като влизането на страната ни в Банковия съюз и големите енергийни проекти. Той е на мнение, че омразата към властта се е засилила след закупуването на бойните самолети от САЩ, намеквайки, че има руско влияние във вътрешнополитическия ни живот.

„Политически противници удариха дъното днес“, каза Борисов и добави, че това са манипулации. По думите му причина за всичко е успешното развитие на страната ни в инфраструктурните и газови проекти. „Правим неща, които десетилетия ще останат“, добави премиерът.

Той даде пример, че България строи два геостратегически проекта – „Балкански поток“ и интерконектора с Гърция. Той каза, че вероятният инвеститор в АЕЦ „Белене“ ще е мощен консорциум между руската „Росатом“, американската General Electric и френската „Фраматом“.

Борисов се похвали и с всички инфраструктурни проекти, „които никога нямаше да бъдат построени.“

Той коментира и Съвета за тристранно сътрудничество от днес между работодатели, синдикати и правителство. „И какво получаваме – компромати“, възмути се той.

По думите му юли е много важен месец, тъй като се очаква мониторинговият механизъм за сътрудничество и проверка за България да отпадне. „България върви уверено заедно с Хърватия към Банковия съюз, което означава и парична независимост“, добави премиерът.

Според Борисов се справихме със здравната криза най-добре от всички останали държави.

Той обясни, че в разговор днес с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел се е разбрал България да получи може би най-много пари в следващите месеци, тъй като сме „най-бедни и изостанали през годините и ни трябват парите“.

„100 пъти казах, от Васил Божков нито стотинка не е идвала нито при мен, нито при партията. „Видяха, че само с избори не могат да ни бият“, каза той. „Монтират, правят, струват. Има цели звукозаписни студиа създадени. Негодници такива!“, коментира премиерът и обясни, че всичките му приятели знаят, че той не пие. Борисов каза още, че чака проверката на записа с него.

"Кое наложи тази ярост? Някой иска служебно правителство, защо?", попита реторично Борисов. По повод напускането на Цветан Цветанов премиерът каза, че му пожелава успех.

„Ние спряхме сделката за ЧЕЗ и с Гинка Върбанова“, каза Борисов, след което получи забележка от журналист за израза с „ние“ и каза, че я приема и е правилна.

По думите му „целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически“. „Притеснен съм, защото когато спя съм беззащитен“, добави премиерът.  „Човек има своето лично пространство, как така ще ме записват как спя, как сладко си спинкам“.

„Аз имам пистолет и не се разделям от него“, отговори Борисов на въпрос дали спи с пистолет, както се вижда на снимката разпространена днес.

В края на пресконференцията премиерът заяви, че смята, че президентът Румен Радев го следи лично с дрон, подарен от „китайците“.

Подкрепи Economic.bg