Борисов разпореди да се изготвят правила за влизането на чужди туристи

Премиерът е спокоен за ръста на заразените, тъй като според него здравната система е подготвена

Борисов разпореди да се изготвят правила за влизането на чужди туристи

Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да започне обсъждането на правилата и мерките, при които у нас ще се допускат чужди туристи през лятото.

Много ясно трябва да сме посочили на нашия туристически бранш как ще приемаме туристите – с PCR, без PCR, с антигенен тест, със зелен паспорт или както считате за правилно. Но ясно да е определено, за да не провалим новия туристически сезон“, категоричен бе премиерът Борисов.

Припомняме, че от края на януари всички чужди граждани влизат в страната само с PCR тест.

Борисов посочи, че „в момента сме в третата решителна битка и вълна на коронавируса“. На този фон и въпреки нарастващите случаи на заболели властта позволи отварянето на заведения и казина от понеделник. От думите на премиера стана ясно, че той е спокоен за здравната система, която според него е подготвена за покачването на инфекциите, което вече отчитаме. 

В рамките на работното съвещание министър Ангелов докладва на министър-председателя, че заради наблюдаваното повишение на случаите на COVID-19 се увеличава броя на болничните легла на национална база, така че да се подготви здравната система.

„Но разчитаме на самосъзнанието, на личния избор и усещането за свобода на българите. Личната отговорност е тази, която ще предпази гражданите“, заяви премиерът Борисов.

Коментари: 0