Борисов: С ваксините ще стане като при санирането

Доц. Мангъров също ще се ваксинира и това трябва да стане публично, заяви премиерът

Борисов: С ваксините ще стане като при санирането

Снимка: МС

6420 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат - кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини. В началото всеки се пита нужно ли е или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината, и процентът ще го достигнем.

Ваксини срещу коронавирус

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в столичната болница УМБАЛ „Св. Анна“, където вчера бе ваксиниран здравния министър и други лекари.

„В началото всеки се пита нужно ли е, или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината – още повече ще искат да се ваксинират. Даже и с доц. Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал вече. И той трябва да бъде ваксиниран публично, защото ми каза, че е 100% "за" ваксинация", заяви премиерът Борисов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който придружаваше Борисов обясни, че 699 души са си поставили ваксината срещу COVID-19 през вчерашния ден и се очаква броят на желаещите да се увеличи. Най-много ваксинирани има в Пловдив, София и Бургас, добави той.

По-рано днес част от медицинския персонал, който беше ваксиниран срещу COVID-19, заяви, че към момента „са в добро здравословно състояние и не се наблюдават странични ефекти“.

"Някои споделят, че имат съвсем леки болки в мястото на убождането, което е напълно нормално при мускулна ваксина. Това показва, че ваксината има добър ефект и организма проявява реакция“, поясни проф. Ангелов.

По отношение на мерките срещу разпространението на коронавируса, премиерът заяви, че те са "навременни, точни и максимално щадящи свободата на хората и резултатите са видими".

Подкрепи Economic.bg