Борисов: Втори сме по усвояване на пари от плана „Юнкер”

Според премиера фондът дава шанс на бизнеса да осъществи своите проекти

Борисов: Втори сме по усвояване на пари от плана „Юнкер”
788 ~ 1 мин. четене
Независимо, че по време на кампанията имаше обвинения от нашите опоненти, че не сме усвоили нищо по плана „Юнкер“, ние сме втори по усвояване на средства след Естония. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на конференцията „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ)”. Събитието е организирано от председателя на Комисията по Регионално развитие в Европейския парламент, съвместно с КРИБ.

Според премиера правителството има шанс и с Европредседателството и ресурса по плана „Юнкер“ да улесни още повече бизнеса и да го направи по-гъвкав. „Планът „Юнкер” дава възможност на тези проекти, които имат нужда от финансиране, да бъдат осъществени. Това е огромен фонд и имаме рядката възможност да ги изпълним”, каза Борисов.


„От първи септември ще изпълним ангажимента си да повишим заплатите на българските учители. Съсредоточаваме се върху два момента – образование и сигурността на Балканите и региона. Трябва максимално да се намали бюрокрацията на бизнеса в администрацията, общините. Ще работим за свързаност с нашите съседи”, добави премиерът.

Коментари: 0