Боян Томов: Агенцията за инвестиции има нужда от повече правомощия

Издателят на Kmeta.bg и TheMayor.EU призова за по тясно сътрудничество между всички заинтересовани институции и общини в полза на бизнеса и обществото

Боян Томов: Агенцията за инвестиции има нужда от повече правомощия

Боян Томов (вдясно) връчва плакет и грамота на кмета на Враца Калин Каменов в категория „Община“ на конкурса „Инвеститор на годината“

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Агенцията за инвестиции има нужда от повече правомощия, за да бъде от още по-голяма полза както на инвеститорите, така и на българските общини. Трябва да разполага с повече инструменти, с които да привлича още инвеститори. Това каза Боян Томов, основател и изпълнителен директор на Портала на българските общини Kmeta.bg и Порталът на европейските градове TheMayor.EU, който връчи специалната награда на община Враца по време на тазгодишните награди „Инвеститор на годината“ 2018.

Тази година община Враца привлече три големи инвестиции – две компании за автомобилни части и нов завод за акумулаторни батерии на „Монбат“.

Той също така призова за по тясно сътрудничество между Агенцията за инвестиции, Министерството на икономиката, общините и всички останали заинтересовани институции, за да се работи в посока подобряване на работата на Агенцията с единствената цел да се улесни достъпът на чуждите и местните инвеститори.

Според Боян Томов са необходими и законодателни промени, които да позволят допълнително ограничаване на бюрокрацията при работата на Агенцията за инвестициите и тя да се превърне в посредникът, от който всички имат нужда. „Това ще е от полза както за бизнеса, така и за хората и общините“, каза той.
Коментари: 0