Budweiser сменя името си в чест на американската гордост

Бирата с ново име ще излезе на пазара на 23 май

Budweiser сменя името си в чест на американската гордост

Снимка: Budweiser

Пивоварната компания Anheuser-Busch променя името на популярната бира Budweiser, произвеждана в САЩ, с наименованието America, съобщава USA Today.

Компанията-производител, със седалище в Белгия, има за цел да сподели с американците техните ценности и техният футболен дух по време на Копа Америка и Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Промените ще засегнат както кенчетата, така и стъклените бутилки от марката. Бирата под новото име ще излезе на пазара на 23 май и ще бъде по рафтовете в САЩ преди президентските избори в страната, които ще се проведат през ноември тази година.

След време на новите кутии се очаква да бъдат отпечатани и химн на САЩ - The Star Spangled Banner, както и песента America the Beautiful. Още от 2011 година компанията започна да облича бутилките си в цветовете на американското знаме или в образа на Статуята на свободата.

“Смятаме, че няма нищо по-емблематично от Budweiser и няма нищо по-емблематично от America”, казва Тош Хол, криейтив директор на брандинг компанията на кена JKR.

"Ние се впускаме в най-патриотичното лято, което това поколение е виждало", казват още представители на компанията. 

Коментари: 0