Чадърите в Слънчев бряг са поевтинели с 2 лв.

В курорта вече има чуждестранни гости от Великобритания, Германия и Белгия

Чадърите в Слънчев бряг са поевтинели с 2 лв.
620 ~ 1 мин. четене

През този летен сезон цените на чадърите и шезлонгите на плаж „Слънчев бряг-север” струват по 8 лв., съобщиха от Министерството на туризма. Това е с 2 лв. по-ниска цена спрямо предишния сезон. В Слънчев бряг вече има чуждестранни гости от Великобритания, Германия и Белгия.

Днес министър Николина Ангелкова посети плажа, за да провери как върви работата по отстраняването на незаконните преместваеми обекти. „Ще продължим да работим по този начин, безкомпромисно и с непрекъснати проверки“, каза тя, обещавайки министерството да реагира на всеки подаден сигнал за незаконни обекти върху морските плажове. „Това лято отново ще поставим информационни табели на Министерството на туризма на плажовете с телефон и и-мейл за връзка“, добави Ангелкова.

Министърът припомни, че с оглед обезпечаване на задължителните дейности на един от най-посещаваните морски плажове в България и осигуряването безопасността на неговите посетители, миналата година е  проведен търг за отдаване на „Слънчев бряг-север“ под наем. Ангелкова съобщи още, че новият наемател на плажа е представил план за действие и вече има одобрена схема. Целта е да се провери дали този план се изпълнява.

Тя акцентира, че за нея не е разбираемо защо, въпреки наличието на спечелените съдебни процедури, плажът не е предаден по-рано на наемателя и това се случва само преди няколко дни – на 5 май. „Доволна съм, че започна доброволен демонтаж на обекти и се надявам това да продължи”, каза още тя. Николина Ангелкова коментира, че въпреки кратките срокове, в които наемателят е започнал да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът ще бъде подготвен за посетители.

Стана ясно още, че през летен сезон 2016 г. издадените предписания за надвишаване на одобрената квадратура за поставяне на преместваеми обекти са спазени и наложените неустойки са платени от концесионерите и наемателите.

Подкрепи Economic.bg