ЧЕЗ инвестира в София близо 10 млн. лева през 2016 г.

Компанията предвижда ключов проект, който ще подобри електрозахранването на една трета от столицата

ЧЕЗ инвестира в София близо 10 млн. лева през 2016 г.
196 ~ 1 мин. четене

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с районните кметове и техни представители на територията на област София-град. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна местните власти с плановете и приоритетите на компанията. Обсъдени бяха развитието на стратегическата инфраструктура и възможностите за ограничаване на прекъсванията на електрозахранването в резултат на несъгласувани изкопни дейности на строителни фирми. 

Ръководителите на ЧЕЗ призоваха местните власти да съгласуват инвестиционните си намерения с тези на компанията с цел по-добро приоритизиране на предстоящи проекти.

Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД Петър Холаковски заяви, че през тази година компанията е планирала да инвестира 9.5 млн. лева в област София-град, като 1 млн. лева ще бъдат за присъединяване на нови клиенти, а останалата част от инвестиционната програма ще бъде насочена към реконструкция на мрежата. Сред основните проекти се предвижда да бъде подмяната на кабел „Захарна фабрика“, чрез която ще бъде осигурено по-сигурно електрозахранването за една трета от столицата - районите „Триадица“, „Възраждане“, „Средец“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Илинден“, „Сердика“.

Ръководството на ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Предстоят дискусии в областните центрове в Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин и София-област.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика. 

Подкрепи Economic.bg