ЧЕЗ с благотворителна акция в Радомир

Компанията дари беседка и облагороди средата в дом за възрастни хора

ЧЕЗ с благотворителна акция в Радомир
300 ~ 2 мин. четене

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ дари беседка на дома за възрастни хора „Св. Иван Рилски“ в гр. Радомир. Компанията купи цветя, храсти и боя, с които да облагороди средата в дома и да я направи по-приветлива за нейните обитатели. Доброволци на ЧЕЗ участваха в боядисването на оградата на дома.

„Приемете най-искрени благодарности от името на домуващите хора за предоставеното дарение и за помощта. Дарителството е присъщо само на хората с чисти и благородни сърца. С този жест вие създадохте усещане за топлина, сигурност и спокойствие във възрастните хора. Благодарим ви“, каза Донка Ваклинова, директор на дома в Радомир.


„Подкрепата за възрастни хора е важна част от концепцията ни за социално ангажирана политика. Искаме не само да дарим тази беседка и красивите цветя, а да подобрим ежедневието на обитателите на дома. Техните усмивки са нашата най-голяма награда“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.


Компаниите от групата на ЧЕЗ в България са изготвили и прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност. Създаден е проект „Инвестираме в България” за подкрепа на регионите, в които компанията оперира. От 2005 г. до момента на територията на Западна България ЧЕЗ е реализирала почти 100 обществено полезни инициативи на стойност близо 800 хил. лева.

В рамките на проекта „Инвестираме в България“ в област Перник досега са реализирани няколко инициативи. През 2013 г. доброволци на компанията подмениха електрическите крушки в детска градина „Славейче” в областния град. На следващата година компанията дари лаптоп и мебели на ОДЗ „Миньорче“. Доброволци на ЧЕЗ редовно  организират акции за почистване на съоръженията от електроразпределителната мрежа. През 2014 г. служители на компанията проведоха лекции за безопасно и отговорно използване на електроенергията сред ученици от началните класове в Перник и дариха десетки образователни книжки на децата. 

Подкрепи Economic.bg