Coca-Cola спира производството на първата си диетична напитка

Решението е продиктувано от плановете на компанията да намали наполовина своите 500 марки на фона на пандемията от коронавирус

Coca-Cola спира производството на първата си диетична напитка

Снимка: Coca-colacompany

1948 ~ 1 мин. четене

Компанията Coca-Cola реши да прекрати производството на първата си диетична напитка Tab, съобщава The Wall Street Journal (WSJ). За първи път напитка под тази марка е пусната през 1963 г.

Както вестникът отбелязва, Tab е „икона на поп културата“ през 70-те и 80-те години. След пускането на Diet Coke популярността на напитката падна почти до нула, но Coca-Cola продължи да я произвежда, за да задоволи нуждите на своята лоялна аудитория, т.нар. „ TaBaholics“.

През септември Coca-Cola заяви, че планира да намали наполовина своите 500 марки на фона на пандемията от коронавирус. Това ще бъде част от преструктурирането, което включва намаляване на размера и актуализирана маркетингова стратегия.

Според директора на Coca-Cola за иновации и маркетинг Кат Кецер, компанията "обича своите марки", но иска да се увери, че "създава пространство за нови неща". Компанията се отказва тези марки, които вече не растат и нямат потенциал за развитие.

Подкрепи Economic.bg