Da Vinci Capital инвестира в DataArt

DataArt има развоен център в България от 2016 г. насам

Da Vinci Capital инвестира в DataArt

Снимка: dataart.bg

Фирмата за рисков капитал Da Vinci Capital обяви, че придобива дял от технологичната компания DataArt, която има свое звено и в България. Интересите на двата играча се срещат на пазарите в САЩ, Европа и Великобритания, където всеки от тях има интереси и позиции.

Съгласно споразумението помежду им, Da Vinci Capital "придобива неконтролиращo участие" от DataArt. Дейностите на компанията остават без промяна и под контрола и ръководството на досегашния мениджърски екип, става ясно от информация до медиите.

Централата на DataArt е в Ню Йорк, а в глобален план за компанията работят над 2 500 души в 20 локации, намиращи се в САЩ, Европа и Южна Америка. От 2016 г. компанията разполага с развоен център и у нас.

DataArt се занимава с разработването на софтуерни решения в различни индустрии, като финансовата сфера, здравеопазване, IoT, медии, туризъм, хазарт, гейминг. Сред клиентите на DataArt са водещи компании като Nasdaq, TravelPort, Ocado и MeetUp.

Приходите на DataArt за 2017 г. надхвърлиха 124 млн. долара и компанията за пореден път бе включена в списъка на най-бързо развиващите се частни организации в САЩ.

"Високият ръст на приходите на DataArt е от огромно значение за интереса ни към компанията", заяви управляващият съдружник на Da Vinci Capital Денис Фелинг. Целта на капиталовата фирма е чрез този си ход да повтори постигналия успех на инвестицията в Epam Systems от 2012 г.

Инвестиционен партньор като Da Vinci Capital тава огромни предимства на DataArt, тъй като „капиталът е жизненоважна съставка за развитието на една технологична консултантска компанията“, обяснява и Евгени Голан, президент и основател на DataArt.
Коментари: 0