Данните за БВП на Еврозоната ще са във фокуса на инвеститорите

Акциите на световните борси поскъпнаха във вторник, възстановявайки някои от големите загуби, които претърпяха предходната сесия

Данните за БВП на Еврозоната ще са във фокуса на инвеститорите

Снимка: БТА

272 ~ 3 мин. четене
Акциите на световните борси поскъпнаха във вторник, възстановявайки някои от големите загуби, които претърпяха предходната сесия, след като инвеститорите реагираха на ескалиращите търговски отношения между САЩ и Китай. Dow Jones Industrial Average добави 207.06 пункта към стойността си, подкрепен от покачване на акциите на Visa и Boeing. Индустриалният индекс S&P 500 напредна с 0.80% до 2834.41 пункта след отличното представяне на технологичните компании. Nasdaq Composite се изкачи с повече от 1 процент, за да завърши деня на ниво от 7734.47 пункта.

Според анализатори щатските пазари трябва да продължат възходящото си движение, защото фундаментално икономиката остава стабилна.

През европейската сесия ценните книжа поскъпнаха, като повечето сектори затвориха на зелена територия. Това изпрати немския индекс DAX до 11991.62 пункта, докато FTSE 100 се покачи с повече с 1.09 на сто до 7241.60 пункта. През деня се наблюдава сравнително волатилна търговия със златото, което върна част от натрупаната печалба от предходните дни. Към края на деня ценният метал се търгуваше при цена от 1296.95 долара за тройунция.

Цените на петрола рязко се покачиха до 61.35 долара за барел, след новината за нападение с безпилотен самолет на нефтени помпени станции в Саудитска Арабия. Сортът Брент поскъпна с 0.81% до $70.90.

Акценти днес

Икономически данни - Еврозона

В сряда от 09:00 часа ще бъде публикувана информация за икономическия растеж на Германия за първото тримесечие от годината, като очакванията са за ръст на БВП с 0.4% спрямо 0.0% за предходния период. От 12:00 ще бъдат публикувани предварителните данни за БВП на еврозоната, като прогнозите сочат за запазване на темпа на растеж от 0.4% за тримесечие и 1.2% на годишна база.

Инструмент на фокус - Clean Energy Fuels

Лидерът, който доставя природен газ за транспортни цени се намира в корекция на основното възходящо движение, което ни кара да следим за удобен момент за влизане в дълга позиция, с цел бързо възстановяване на основния тренд. Очакванията ни са корекцията да се развие до 50% от нивата на Фибоначи около $2.54, откъдето да цената да отскочи и да се формира нова възходяща вълна.

NZD/USD

Валутната двойка се намира до ниво на подкрепа, което е от ключово значение за бъдещата посока на NZD/USD. Очакванията са нивото да задържи низходящия тренд и да видим обръщане на движението, за което е важно да последва силен пробив над 50 периодната средна. При засилени разпродажби и пробив под зоната на подкрепа ще последва силно поевтиняване , което може да достигне минимума на опашката от 8-ми май при 0.6525.

Wheat

Фючърсите на пшеницата поскъпват след, като се формира обръщащ модем и виждаме пробиви на важни нива на съпротива. След като се образува дивергенция на 4 часова графика купувачите започват активно да качват цената, която пробива 50 периодната подвижна средна и локалните тренд линии. Възходящото движение набира скорост към първата ни цел около нивото 460, докато повторно понижение под 430 би възобновило низходящото движение.

Dow Jones

От началото на миналата година индустриалният индекс на САЩ формира три върха непосредствено под психологическата граница при 27000 пункта, което затвърждава колко силно ниво на съпротива е. От друга страна понижението е ограничено от 50 седмичната средна, която спира опитите за формиране на корекция. Пробив под 50 периодната линия на подкрепа би отслабила индекса, при което ще очакваме формиране на низходящо движение до стойности около 24000 пункта.
Коментари: 0