Възраждат \"машината на времето\" от \"Завръщане в бъдещето\"

Промените в DMC-12 се фокусират върху двигателя на автомобила

Възраждат \
4181 ~ 1 мин. четене

Американската компания DeLorean Motor Company обяви намерението си да поднови производството на спортни автомобили DMC-12 през 2017 г., пише сайтът N+1. Предстоящото възобновяване обяви главният изпълнителен директор на компанията Стивън Уин.

Един от тези автомобили участва в поредица "Завръщане в бъдещето" като машина на времето.

Възобновяването на DMC-12 ще бъде възможно благодарение на новия закон, одобрен наскоро от правителството на САЩ. Този закон позволява на малките предприятия да произвеждат ограничена партида от автомобили, които не са съобразени с приложимите изисквания за безопасност, които се прилагат за превозните средства от големи автомобилни производители. До края на 2016 г. DMC-12 ще се уреди всички подробности за производството с властите.

Според The ​​Dallas Morning News, новата компания DMC, разположен в Тексас, няма пряка връзка с първоначалното дружество със същото име, което фалира.

Според предварителните оценки, новопостроените коли ще се продават за 100 хиляди долара, в зависимост от конфигурацията. Ще бъдат пускани около 300 автомобила годишно, а доставките е предвидено да започнат след около година. Компанията ще направи значително обновяване на превозното средство и по-специално на двигателя.

Подкрепи Economic.bg