Депутатите продължават с обсъждането на държавния бюджет

Ще бъде разгледано и предложението за регулация на електронните платформи за настаняване

Депутатите продължават с обсъждането на държавния бюджет

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Парламентът ще продължи обсъждането на второто четене на държавния бюджет за 2020 г. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Депутатите са в бюджетна процедура от вторник, когато разгледаха бюджетите на НЗОК и ДОО за следващата година. 

В сряда народните представители започнаха работа по Закона за държавния бюджет и до момента са приели рамката на бюджета за следващата година, бюджета на съдебната власт и част от бюджетите на министерствата, припомня „Фокус“.

В днешното пленарно заседание народните представители ще започнат работа с дебат по бюджета на Министерство на образованието за следващата година. Предстои депутатите да се занимаят и с бюджетите на МОСВ, Министерство на културата и други.

Народните представители ще разгледат взаимоотношенията между общините и централния бюджет през следващата година и предложенията в преходни и заключителни разпоредби, постъпили между двете четения.

Народното събрание ще разгледа и предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова в Закона за туризма за създаване на условия за спазване на законодателство при електронните платформи за настаняване. Част от предложенията между двете четения са свързани с финансирането на политическите партии.

Коментари: 0