Директор раздава 7 млн. паунда на служителите си като подарък

Бизнесменът е създал и Министерство на забавлението за работниците си

Директор раздава 7 млн. паунда на служителите си като подарък
280 ~ 1 мин. четене

Роденият в Чикаго изпълнителен директор на уелска застрахователна компания Admiral Group (ADM-GB) ще даде на служителите си по 1000 паунда за всеки като прощален подарък, защото той напуска фирмата през месец май, предава CNBC.

Бизнесменът Хенри Енгелхард и съпругата му обявиха, че ще се разделят с общо £ 7 милиона от собствените си пари и ще ги разделят между всеки член на персонала, работил най-малко една година в компанията на пълен работен ден. На всички други служители ще бъдат дадени по £ 500.

В Admiral Group работят 7000 души в Англия, Уелс, Индия и Италия. „Искам да кажа благодаря на всички служители на Admiral, които работят толкова усилено всеки ден. Правим този подарък в знак на признание към хората за упоритата им работа и екипен дух, които подкрепиха успеха на Admiral. Ние започнахме тази компания с начална стойност £ 0 до фирма част от FTSE 100 и бранд на стойност £ 5 милиарда днес“, каза милиардерът.

Енгелхард обяви преди година, че ще се оттегли от ролята на главен изпълнителен директор, който заема от създаването на компанията през 1991 г. Известен с малко по-различния си подход към лидерство, Енгелхард създава вътрешно Министерство на забавлението в Admiral, което организира събития за всички в компанията и осигурява редовни забавления.

Подкрепи Economic.bg