Джеф Безос продава трета партида акции на Amazon

След като обяви, че ще напусне поста главен изпълнителен директор на компанията

Джеф Безос продава трета партида акции на Amazon

Снимка: БТА

700 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Основателят на Amazon Джеф Безос продаде нова порция акции на компанията си, пише Forbes. Това се случва, след като през миналата седмица той се раздели с книжа за 4.9 млрд. долара. Според данни на Комисията по ценни книжа и борси, Безос е продал нови 522 000 акции на Amazon, оценени на 1.7 млрд. долара. След заплащането на дължимите данъци, Безос ще разполага с 1.3 млрд. долара.

Той продължава да е най-богатият човек в света, като състоянието му към момента се оценява на 187.1 млрд. долара, според класацията на Forbes.

Въпреки продажбите за близо 6.7 млрд. долара през последните дни, Безос все още е под границата от 10 млрд. долара, на колкото се оценяват трансакциите му през 2020 г.

Последните сделки се случват само месеци, след като Безос обяви, че ще напусне поста главен изпълнителен директор на Amazon през третото тримесечие на 2021 г. Той заяви, че Анди Джаси, който в момента оглавява Amazon Web Services, ще заеме неговото място.

От началото на пандемията компанията реализира продажби за над 100 млрд. долара на тримесечие. Като продажбите на Amazon нарастват с 44% на годишна база до 108.5 млрд. долара, докато очакванията на анализаторите бяха за приходи в размер на 104.57 млрд. долара.

Коментари: 0