Днес пускат едното платно на ремонтираната магистрала „Тракия“

Възстановяването на движението в посока София се очаква следващата седмица

Днес пускат едното платно на ремонтираната магистрала „Тракия“

Снимка: АПИ

3629 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Днес се пуска движението в платното за Бургас в ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на следващата седмица се предвижда да бъде възстановен трафикът в платното за София. Дотогава пътуващите от Бургас към столицата отново ще се отклоняват по републиканската мрежа.

Участъкът в платното за Бургас, по който се пуска движението в петък, е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло, обяснява от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан - Изток" и „Стара Загора", бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик.

Обновяването на 23 км участък е част от стартирания през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“.

Подкрепи Economic.bg