Днес започва кампанията „ЛЕВСКИ Е ТВОЙ”

Привържениците могат да направят дарение за клуба, а в същото време да получат дял от собствеността му

Днес започва кампанията „ЛЕВСКИ Е ТВОЙ”

Снимка: levski.bg

116 ~ 2 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Днес започва дарителската кампания „ЛЕВСКИ Е ТВОЙ”, съобщават от клуба. Привържениците на „Сините” могат да направят дарение в полза на клуба, а същевременно с това ще получат безвъзмездно пакет от дяловете му.

Пакетите са от 100, 1000, 10 000, 100 000, 1 000 000 акции или брой кратен на тези. Целта е първоначално събирането на сума около 1,3 млн. лв., колкото са задълженията, които трябва да бъдат покрити до 20 март, за да може клубът да получи лиценз за участие в европейските турнири през следващия сезон. В дългосрочен план, идеята е клубът да се поеме от изконните си собственици – привържениците, а моделът на един източник на финансиране да бъде прекратен.

Дяловете са част от трансформираните в акционерен капитал задължения към собственика Тодор Батков за около 30 млн. лв. Операцията бе предприета, за да отговори „Левски” на условията за финансов феърплей на УЕФА. Към момента месечният бюджет на клуба е около 650 хиляди лева, от които около 250 хиляди се осигуряват от собствени приходи. Това оформя месечен недостиг от около 400 хиляди лева.

Желаещите са се включат в дарителската кампания могат да го направят лично в офиса на ул. „Тодорини кукли” 47 в София, всеки работен ден от 10 до 15ч., както и по банков път от страната и чужбина. Разходите по трансферите се поемат от клуба. Сметката в лева е при Банка ДСК ЕАД, BIC: STSABGSF, a IBAN e: BG06STSA93000021964080. Бенефициент е „ПФК Левски” АД. Желаещите да използват този начин, за да подпомогнат любимия отбор, трябва да впишат задължително в платежното нареждане трите си имена, ЕГН, а основанието за превода трябва да е „Дарение”.

Символично първият пакет акции бе дарен от тръста на привържениците „Синя България” на името на съпругата и сина на синята легенда Георги Аспарухов -Гунди.

Повече за дарителската кампания, мисията „Левски” да се върне на феновете и финансовото състояние и перспективи пред клуба, може да прочете утре в специално интервю на икономиста Петър Ганев, член на УС на „Синя България”.Подкрепи Economic.bg