Довършват Околовръстното шосе с 21 млн. лв. на километър

Остават 5,53 км, които ще погълнат огромна сума

Довършват Околовръстното шосе с 21 млн. лв. на километър

Правителството даде съгласие управляващите по програмата да сключат договор с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за финансирането на проекта за строеж на оставащите 5.53 км от Околовръстното шосе в София. Западната дъга получава 115 млн. лв. по програма "Транспорт" за изграждане на инфраструктурни обекти до 2020 г. Така всеки километър от трасето ще струва колосална сума - 20.795 млн. лева.

Това е втората фаза на проекта, който беше разделен на два етапа. Заради забавяне по обжалванията при избора на строители първата част беше изградена и пусната през октомври миналата година. Тогава беше направена първата копка за втората част, която трябва да бъде завършена през септември.

Тези 5.53 км по проект се изграждат в три пътни възела, надлези при пресичането на две жп линии и на пътя за с. Волуяк. На бул. "Стефансон" ще има връзка с така наречената северна скоростна тангента и пътя за Калотина. Завършването на западната дъга е важно именно заради бъдещото и отдавна споменавано строителство на пътя София-Калотина.

Сега регионалният министър Лиляна Павлова увери, че този път няма да има забавяне на крайните срокове, предаде Сега. Строежът на тази част от околовръстното при столичния квартал "Люлин" започна през 2013 г., като по първоначалните намерения цялата западна дъга трябваше да е готова още през 2015 г.
Коментари: 0