Дубай строи хотел с тропическа гора

Емирството ще изненада туристите с поредното природно чудо в пустинята

Дубай строи хотел с тропическа гора
3698 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Недева

Дубай вече има славата на място, преборило природата, след като е дом на най-забележителните сгради и изкуствени екзотични острови. Емирството, което е като магнит за жадни за красота туристи, вече има проект за създаване на изкуствена гора в луксозен хотел.

Хотел от веригата „Rosemont Hotel Dubai” има изготвен проект за закрита тропическа гора, която да бъде разположена на около 7000 квадратни метра. Тя ще бъде първата подобна в Близкия изток. В нея ще бълбукат потоци и водопади. Всичко това трябва да е готово през 2018 г. и да радва туристите, които имат възможност да си позволят подобен разкош.

Лъскавата сграда ще има плаж с пясък и стъклен басейн, в който ще плуват екзотични морски животни. Комплексът ще включва две кули – едната ще бъде хотелът, а в другата ще бъдат частни апартаменти. Сградите имат по 47 етажа. Проектът е изчисляван на 550 милиона долара и ще бъде изпълнен от ZAS Architects.

Ясно е, че щом гората е тропическа, то в нея трябва да има и обилен дъжд. Тя по-скоро ще прилича на тропическа гъста джунгла с потоци, водопади, дървета, огромни аквариуми, изкуствен плаж и дори водопад.

Футуристичният терариум ще използва рециклирана вода, събрана от конденз, за да наподобява максимално влажния климат на истинските тропически гори. И разбира се, всичко това ще бъде гарнирано и класически инфинити басейн, окачен над улиците на Дубай.

Всички тези красоти ще се намират някъде измежду 47-те етажа на две кули. Като екстри към тропическите гори и плувния басейн, хотелът ще включва боулинг зала, кино, 3D анимация, няколко ресторанта. В изкуствения аквариум пък ще се плуват истински акули. Дали това е мания за величие на шейховете, или просто поредното чудо, което има за цел да привлича повече туристи с изтънчен шик? Предстои да видим. Хотелът ще бъде управляван от Hilton Worldwide чрез марката й Curio.

Подкрепи Economic.bg