Дубай строи сграда, приличаща на гигантски iPad

В нея са вградени и много умни технологии, например - стена с виртуална реалност

Дубай строи сграда, приличаща на гигантски iPad
1512 ~ 1 мин. четене

Хонконгският архитект Джеймс Лоу е близо до завършването на сграда, чийто дизайн е вдъхновен от iPod, но освен това и пълна с много технологии. Сградата, известна като The Pad. и веднъж наречена iPad Tower, се намира в района Business Bay и е в процес на изграждане от 2006 г. насам. След повече от десетилетие работа, сградата ще бъде открита по-късно тази година, пише "Бизнесинсайдър".

Сградата е кулминацията на архитектурния подход на Лоу, който според него цели да слее технологиите, софтуера и архитектурата, за да създаде структури, които отговарят по-добре на нуждите и желанията на хората днес.

24-етажната кула има 231 "интелигентни" апартамента, които включват стена за виртуална реалност, която си променя местоположенията, баня, която анализира здравето на обитателите в реално време и показва резултатите на огледалото, както и RFID тагове (система за идентификация с радио честоти) вместо ключове за апартаментите.

Сградата е наклонена под ъгъл от 6,5 градуса, за да наподобява зареждащ се  iPod.

Светлините и музиката в апартамента могат да бъдат персонализирани, за да отразяват настроенията на обитателите. Например, светлините могат да сменят цвета си, ако някой позвъни на звънеца, обади се по телефона или предстои да се появи любима на обитателите телевизионна програма

Апартаментите имат и вградена в стената функция, наречена iReality, която е проекция на виртуална реалност, която може да бъде свързана с изгледи от 62 различни световни дестинации. Стената може да се използва и за видеоразговори с приятели и семейството.

Банята включва интелигентни функции, които позволяват да следи теглото на обитателите, кръвното налягане, вътрешната температура и други показатели, за да се осигури моментна снимка за здравето. Данните се виждат в огледалото.

Коментари: 0