Две нови книги за \"Хари Потър\" излизат през октомври

По случай 20-годишнината от издаването на първата част за момчето магьосник

Две нови книги за \

По случай 20-годишнината от издаването на първата част за момчето магьосник ще бъдат публикувани две нови книги от поредицата.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека, съобщава БГНЕС.

Чрез нея феновете на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети. Второто писание пък ще бъде озаглавено "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали.

Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека. По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираще поотделно върху домовете в "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерлин".

Припомняме, че преди близо година авторката на поредица обяви, че няма да пише повече книги за магьосника. Тогава Роулинг заяви, че „Хари Потър и прокълнатото дете“ е последната история от поредицата.

Излизането на новите книги ще съвпадне точно с началото на изложба за магьосника, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари.

Коментари: 0