Двуетажни електрически автобуси „превзеха“ лондонските улици

Автобусите ще спестяват над 1800 тона емисии на парникови газове за всяка година

Двуетажни електрически автобуси „превзеха“ лондонските улици

Снимка: Siemens

Първите двуетажни електрически автобуси вече се движат по улиците на Лондон. Инфраструктурата за зареждане на 37 нови електробуса е изградена от Siemens, а проектът се осъществява от направление Smart Infrastructure в партньорство с Tower Transit, автобусен оператор в Лондон и част от SeaLink Travel Group.

Westbourne Park Garage е първото депо на оператора в Лондон, позволяващо обслужване на изцяло електрически возила плюс енергийна инфраструктура, съоръжения за зареждане и поддръжка. Първите няколко двуетажни автобуса с нулеви емисии Optare Metrodecker вече са в експлоатация, а останалите се очаква да бъдат пуснати през следващите месеци.

„Подпомагайки Tower Transit да създаде първото си депо за изцяло електрически маршрути, с тези емблематични двуетажни автобуси, отбелязваме важна крачка напред както за оператора, така и за Лондон по пътя към подобряване на качеството на въздуха и живота на хората в столицата“, каза Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и главен изпълнителен директор на Smart Infrastructure, цитиран от дружеството.

Огромният трафик в Лондон го прави едно от най-замърсените места във Великобритания. Преустройството на депото Westbourne Park е част от плановете на столицата за осигуряване на по-екологичен и по-чист транспорт за всички лондончани. Електрическите превозни средства Metrodecker, внедрени от Tower Transit, ще спестяват над 1800 тона емисии на парникови газове за всяка година на експлоатация в сравнение със стандартен автобус Euro VI.

„Като част от нашата цел да се справим с кризата с качеството на въздуха в Лондон, продължаваме да разширяваме парка си от електрически автобуси, който вече е един от най-големите в Европа. За да подкрепим този растеж, се нуждаем от подходяща инфраструктура. Това ново зарядно съоръжение в Westbourne Park е поредната стъпка в правилната посока. Електрическите автобуси не само намаляват емисиите, но също така осигуряват на клиентите по-гладко, по-безшумно пътуване“, каза Клер Ман, директор по автобусния транспорт в общинската компания Transport for London.

Коментари: 0