Джон Ханке: Виртуалната реалност може да бъде опасна за обществото

\"Ние сме човешки същества, а има много изследвания, които показват, че сме всъщност сме много по-щастливи, когато спортуваме\", каза той

Джон Ханке: Виртуалната реалност може да бъде опасна за обществото

Ръководителят на студиото Niantic Labs, създател на Pokemon Go, Джон Ханке заявява, че виртуалната реалност (VR) е опасна за обществото, тъй като е "твърде добра", съобщава от Digital Spy.

"Страхувам се, че VR става твърде привлекателна, в смисъл, че хората не искат да се откажат от този опит и ще прекарват твърде много време в него", - каза Ханке.

"Ние сме човешки същества, а има и много изследвания, които показват, че сме всъщност сме много по-щастливи, когато спортуваме или когато излезем навън сред природата ", продължи той.

Според него VR е проблем за нас като обществото, ако ни накара да се откажем от тези неща и да прекарваме цялото си време във виртуалната реалност.

Pokémon Go използва подсилена, а не виртуална реалност чрез наслагването на своите измислени същества по света. Популярната игра изисква от играчите да пътуват из градовете им, за да играят ефективно. Pokemon Go активно насърчава играчите да "стават и да пътуват", и е спечелила похвала в много среди.

Коментари: 0