Единствената държава в света, в която Дядо Коледа не пристигна

Военните конфликти пречат на добрия старец да зарадва най-малките

Единствената държава в света, в която Дядо Коледа не пристигна

Снимка: Pixabay

9504 ~ 1 мин. четене

Дядо Коледа е близо до края на своето околосветско пътешествие, пишат от Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка (НОРАД), които по традиция проследяват неговото пътуване.

Към момента той е раздал подаръци на почти всички деца по света. За своята обиколка той е подарил близо 7.3 млрд. подаръка.

Белобрадият старец е посетил много страни по света, включително и България. Той пристигна в София, Пловдив, Бургас, Варна и още много български градове.

Според информацията на НОРАД Дядо Коледа не е посетил християните в Сирия, но пък е бил в друга държава, където има военни действия – Йемен. Той не се е изплашил дори от обстановката на Корейския полуостров и е раздал подаръци както в Южна Корея, така и в Северна.

Природните катаклизми също не плашат добрия старец да остави подаръци на децата. Той пристигна и във Филипините, които бяха засегнати от тропическа буря.

Рестриктивните мерки, наложени от страни срещу други държави, също не се превърнаха в пречка за него. Така американското ембарго не е попречило на Дядо Коледа да дава подаръци на младите жители на Куба.

Традицията да се проследява движението на главния герой на Коледа произлиза от НОРАД. Тя започва още през 1955 г., когато в американски вестник се появява съобщение с телефонен номер, на който може да се „разговаря с Дядо Коледа“.

Подкрепи Economic.bg