Едва 5% от французите са напълно доволни от работата на Макрон

Като цяло действията на френския президент се одобряват от общо 44% от французите

Едва 5% от французите са напълно доволни от работата на Макрон

Снимка: БТА

416 ~ 1 мин. четене
Действията на френския президент Еманюел Макрон се одобряват от общо 44% от французите, взели участи в допитване на Френския институт за проучване на общественото мнение (Ifop) през периода 7-17 февруари. Актуалното проучване сочи, че подкрепата за френския президент е спаднала до най-ниското равнище от октомври миналата година.

От анкетираните едва 5% са отговорили, че „доволни“ от работата на държавния глава, а 39% заявяват, че са „по-скоро доволни“. 

Отрицателно отношение към действията на Макрон са изразили 55% респондентите. От тях 21% са „много недоволни“, а 34%  „по-скоро недоволни“. Само 1% от анкетираните са се затруднили да дадат ясен отговор.

Правителството на Франция обяви в началото на февруари, че планира да модернизира държавната администрация в страната, която има едни от най-високите в света дялове от разходите на всяка държава, отбелязва Reuters.

Дейността на премиера Едуар Филип се оценява положително от 46% от французите, като само 5% от тях са посочили, че са „доволни“ от работата му, а 41% „по-скоро доволни“. Негативна оценка за политиката на премиера са дали 50% от анкетираните, а от тях 16% са посочили, че са „много недоволни“, а 34% sа отбелязали, че са „по-скоро недоволни“. От участвалите в допитването за популярността на премиера на Франция 4% са отговорили, че се затрудняват да дадат отговор.
Подкрепи Economic.bg