EgyptAir ще лети три пъти седмично между Кайро и Москва

Полетите до туристическите дестинации не се възобновяват

EgyptAir ще лети три пъти седмично между Кайро и Москва

Между Кайро и Москва ще се извършват няколко седмични полета. Те ще се осъществяват от египетската авиокомпания EgyptAir, съобщават от дружеството.

Всички полети на EgyptAir започват от 1 февруари 2018 г. и ще се изпълняват всяка неделя, вторник и четвъртък. Около 20 полета ще бъдат резервирани от туристическите агенции за Световната купа в Русия през 2018 г.

Вчера руският президент Владимир Путин подписа указ, според който се изключва столицата на Египет Кайро от градовете, с които е затворен въздушният транспорт между двете държави.

Документът от 2 януари влиза в сила от момента на подписването му. През декември руският транспортен министър Максим Соколов съобщи, че международното летище в Кайро отговаря на изискванията на руската авиационна сигурност, което проправи пътя за възобновяване на полетите до Египет.

Съветник на ръководителя на "Ростуризм" Светлана Сергеева каза, че подписването на споразумението не означава автоматично възобновяване на продажбите на екскурзии в Египет. "Докато не съществува подходящ президентски указ, е прекалено рано да се говори за това преждевременно", каза тя.

Преди прекратяване на полетите между Русия и Египет през 2018 г., арабската страна бе най-популярната туристическа дестинация в Русия. Според Федералната агенция по въздушен транспорт, през 2015 г. от януари до октомври с редовни полети между Русия и Египет са били транспортирани 4.4 милиона пътници, от които 3.6 милиона - чартърни полети, както и 829 хиляди души - редовно. 

Припомняме, че Русия спря въздушните линии в Египет в края на 2015 г. след самолетната катастрофа над Синайския полуостров, при която загинаха 224 души.

Коментари: 0