Експерти ще показват как да отглеждаме лимец
Селскостопанската академия – София споделя своето ноу-хау с широката общественост

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТ „ЛИМЕЦЪТ – ДРЕВНА ИНОВАЦИЯ – 2“
Project No 2014-1-BG01-КА202-001570
На 25 октомври 2016 г. Селскостопанска академия – София ще отвори врати за широката общественост. В рамките на своя институционален празник Академията ще представи и резултатите от един от важните си текущи проекти „ЛИМЕЦЪТ – ДРЕВНА ИНОВАЦИЯ – 2“ (Договор No 2014-1-BG01-КА202-001570)
От 10 до 17 часа журналисти и гости ще могат да се запознаят с дейностите по проекта „Лимецът –древна иновация 2“, който ССА разработва в партньорство с два от своите институти, чешкия „Институт по пивоварство и малцуване“, немският ИНИ-НОВЕЙШЪН и българския ЕТ „ПЕТКОМ – Петко Ангелов“.
Фокусът на проекта е върху създаването на обучителна методология за отглеждане на зърнената култура лимец с еднакъв елементен и вкусов състав на продуктовия асортимент и провеждането на обучителни теоретични и практически дейности за професионално заети в сферата на зърнопроизводството и хора, които желаят да стартират професионалната си дейност в тази посока.
В деня на отворените врати експерти по проекта ще представят тематични презентации по текущите дейности. Ще бъдат прожектирани видео материали от практически дейности в отделни етапи от отглеждането на лимец и показани екземпляри от различни реколти с анализ за постигнати устойчиви във времето показатели. Посетителите ще могат да вкусят специално приготвени с брашно от произведен в рамките на проекта лимец бисквити, хляб, бира и други.
На разположение за въпроси на журналистите и гостите в деня на отворените врати ще бъдат представители на партньорите по проекта.