Експерти взеха за втори път проби от асфалта на пътя край Своге

Те ще бъдат изпратени в чужда лаборатория, за да се предотврати манипулиране на резултати

Експерти взеха за втори път проби от асфалта на пътя край Своге
712 ~ 1 мин. четене
Специалисти днес за втори път взеха проби от асфалта на пътната настилка край Своге, където в събота след автобусна катастрофа загинаха 17 души.  Няколко часа движението край Искърското дефиле беше спряно, а разследващите направиха подробен оглед на целия пътен участък.

„Взимаме и проби от асфалтовото покритие, изследваме и дълбочинно самата основа, за да може тези проби да ги изследваме както за качествен, така и за количествен състав на вложените материали на асфалтовото покритие и в цялата основа. Ще се вземат три вида проби. Едните ще бъдат изрезки, които касаят износващия слой на пътя“, заяви Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор и директор на НСлС.

Материал за изследване бе взет и от завоя, както и от мястото където кривата на пътя свършва. Междувременно хората от Своге заявиха, че няма да спрат протестите си, преди да бъде направен ремонт на пътя.

В началото на седмицата регионалният министър Николай Нанков, който днес подаде оставка, заяви, че в асфалта е открит "недопустим" материал. 
Подкрепи Economic.bg