\"Ел Би Булгарикум\" откри шести магазин

От следващата година компанията ще предложи и нови здравословни продукти

\
Шести магазин в страната и четвърти в София откри днес "Ел Би Булгарикум". Лентата прерязаха зам.-министърът на икономиката Любен Петров и изпълнителният директор на държавното дружество Васил Зографов.

Новият обект се намира на пазара "Иван Вазов" в столицата.


От началото на следващата година дружеството ще предложи на българския пазар няколко от своите най-нови продукти. След проведени разговори и анализ за възможностите за развитие в производство ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот.

Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране. Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.

Друг иновативен продукт, който ще бъде предложен на пазара, са закваски за бяло саламурено сирене, кашкавал и меки сирена с повишено съдържание на биологично активни пептиди. Пептидите са естествен продукт на биологичното зреене на сирената, но само една малка част от тях имат биологична активност. С разработената закваска в готовия продукт се натрупват пептиди, които благоприятстват профилактиката на високото кръвно налягане, усвояването на калция, активността на имунната система и други. В момента се извършват заключителни производствени и клинични тестове на готовите продукти.

Вече са налице първите продажби на новата закваска на фирмата за хлебни продукти, която е разработена с цел получаването на продукт с подобрени вкусови качества и удължена трайност. Закваската съдържа млечнокисели бактерии, които благоприятно повлияват киселинността на киселите хлебни теста и подтискат развитието на някои плесени.

Коментари: 0