Ердоган ще посети Москва през март

За Москва алиансът с Анкара става от ключово значение

Ердоган ще посети Москва през март
3665 ~ 1 мин. четене

Очаква се президентът на Турция да посети Русия през първата половина на месец март, това заяви в интервю за „Интерфакс” турският посланик в Русия Хюсеин Дириоз. 

"Пристигането в Москва на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган се очаква през първата половина на март, по време на посещението ще се проведе четвърта среща с руския президент Владимир Путин в последните шест месеца" - каза той. По думите му лидерите ще обсъдят мерки за подобряване на двустранните отношения между двете държави.

„Както се очаква, в хода на контакта с руския президент ще бъдат обсъдени стъпките за бъдещите отношения и за подобряване на отношенията в други сфери на двустранното сътрудничество", - каза посланикът.

Русия и Турция активно си сътрудничат в разрешаването на конфликта в Сирия. След приетото примирие на сирийския фронт в триъгълника Москва-Анкара-Техеран е формиран нов съюз - на руско-турският. За първи път по време на конфликта в Сирия Анкара и Москва провеждат съвместни операции срещу "Ислямска държава", върху която не се разпространява прекратяването на огъня. За Москва алиансът с Анкара става от ключово значение, което позволява да се решат няколко задачи: да не отстъпи на Западната инициативата в регулацията на сирийския конфликт, и в допълнение да се ограничи ролята на Иран.

Подкрепи Economic.bg