Eurostar свързва Амстердам и Лондон за още по-кратко време

Eurostar свързва Амстердам и Лондон за още по-кратко време

Снимка: Eurostar

~ 1 мин.

Нов директен влак Eurostar ще намали времето за пътуване между столиците на Нидерландия и Великобритания до четири часа и девет минути. Директният маршрут ще се изпълнява от 26 октомври, а цените на билетите започват от 45 евро в посока, съобщават от компанията. 

Ако качването е от Ротердам, вторият по население град в Нидерландия след Амстердам, то пътуването е още по-бързо – 3 часа и 29 минути.

Между двата града има директен маршрут от лондонската жп гара „Сейнт Панкрас“ до Нидерландия от 2018 г., но връщащите се пътници трябваше да спрат в Белгия за проверки за сигурност, което удължаваше пътуването с около час.

Билетите за новите пътувния на Eurostar ще бъдат пуснати в продажба през следващата седмица, от 1 септември, и могат да бъдат резервирани до шест месеца предварително.

Поради факта, че страните имат различни подходи за определяне на безопасното ниво за COVID-19, след завръщането си от Обединеното кралство всички пътници ще трябва да преминат в 14-дневна принудителна карантина.

От влаковата компания съобщиха, че всички резервации, направени между 1 юли и 31 декември 2020 г., са заменяеми за всякакви дати на пътуване, налични към момента на покупката. Ако размяната се извърши най-малко 14 дни преди заминаването, посочено в билета, комисионна не се таксува.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads